Ringin ajankohtaan pyydän kommentteja.  Onko se elo-marraskuu, neljä kuukautta, vai syys-marraskuu, kolme kuukautta?

Aiemmin toivottiin joulukuun sisältyvän, mutta itse en kannata sitä. Syista että se on tavallaan lyhyt kuukausi, pakettien pitäisi olla postitettavissa hyvissä ajoin ehtiäkseen jouluksi perille, ja kun ottaa huomioon kuinka tämä kierros osittain venyy, niin mielestäni on parempi ettei joulukuussa käy samoin.


Muokkaan hiukan sääntöjä;

- Pakettien yhdistämismahdollisuus jää pois, tässä vaihdossa sitä käytettiin osittain väärin. Oikea tapa oli suunnitella yhdistäminen ja ilmoittaa siitä etukäteen. Toki tämä onnistuu edelleen, tapauskohtaisesti sovittaessa, mutta periaatteena on nyt lähetys/kuukausi. Useamman voi tietysti lähettää ihan vapaasti 


- Pakettien viimeinen lähetyspäivä ei ole enää kuun viimeinen päivä, vaan noin viikkoa ennen, jotta lähetykset ehtisi oikean kuukauden aikana perille.

edit: "Näiden päivien jälkeen emäntä laittaa sähköpostilla muistutuksen, ellei lähetysilmoitusta ole tullut. Myös viivästyneen lähettäjän salaiselle ystävälle lähtee tieto viivästyksestä, ellei emäntä ole saanut tietoa perustellusta syystä paketin myöhästymiselle."

Näin jonkun lähettäjän mahdollinen katoaminen huomataan aika pian, eikä hän itse saa seuraavaa pakettia. Eli hän putoaisi ringistä pois.

 


- Onko joku kiinnostunut tekemään napin tai sivupohjan? Uusi blogi tulee myös vuodatukseen.


- Onko ilmoittautumislomakkeeseen liittyviä toivomuksia? Lisään ainakin kysymyksen suhteesta kierrätykseen.

Kommentteja, kiitos.

edit 1: Pakettien kommentoinnista ohjeissa on nyt ollut näin: "Tässä blogissa kerrotaan pakettien sisällöistä muidenkin iloksi.
Voit
- lähettää terveisiä ja kuvia sähköpostilla Tuijalle julkaistavaksi
- kertoa kuulumiset itse viikoittaisen kirjoituksen kommentteihin.
- jos sinulla on oma blogi johon päivität näitä tietoja, laita ilmoitus päivityksestä myös tämän blogin kommentteihin."

En tiedä, kuinka tämän voisi selvemmin sanoa ;)

edit 2. Allergiakysymys voisi kai olla näin: "Oletko allerginen jollekin kuidulle tai esimerkiksi väriaineelle? Onko sinulla joku muu allergia, joka salaisen ystäväsi olisi hyvä tietää?"

edit 3. Kierrätykseen mielipiteitään voisi kertoa vastaamalla tähän kysymykseen: "Kuinka suhtaudut  esineiden, lankojen, kirjojen yms kierrätykseen?"

edit 4. Osallistumissummasta säännöt sanoo näin: "Ilmoittauduttaessa valitaan itselle parhaiten sopiva osallistumissumma, se on joko 5, 10 tai 15 euroa/kuukausi. Summa on lahjan minimiarvo, eikä sisällä postikuluja. Omalle työlle ei tässä yhteydessä lasketa rahallista arvoa"

edit 5. (16.6) Blogittomuudesta. Kommenteissa on kritiikkiä tästä, osittain aiheettomasti. Tämän blogin kirjoitukset ja kuvat ovat suurelta osin juuri blogittomien minulle lähettämistä sähköposteista siirrettyjä. Kiitos lähettäjille, heidän ansiostaan nämä kirjoitukset ovat värikkäitä!

edittiä lisää: Mummeli06 kommentoikin tuolla, tässä on malliesimerkki hyvästä parista ja yhteistyöstä. Johanna laittoi minulle kuvan sähköpostilla, mummeli kertoi kun paketti oli tullut perille, jolloin laitoin kuvan tänne. Eli blogin eikä edes kameran puuttuminen ei haitannut mitään, kuvat ja kertomukset on nähtävillä. Suurin osa muistakin blogittomista toimi yhtä aktiivisesti.

Joten blogittomuus ei ole este, eikä oikeastaan hidastekkaan. Eivät kaikki blogillisetkaan ole yhtä ahkeria, eikä toisaalta kaikilla oikeasti ole yhtä tarkkoja toiveita lahjojen suhteen.

edit 6. sunnuntai-aamuna: Ajankohdasta, kommenteissa suurin osa kannattaa neljää kuukautta, usealle käy kaikki vaihtoehdot. Kaikkia osallistujia ei pysty miellyttämään, joten olen nyt kallistumassa elo-marraskuuhun. Jos joillakin aloitus viivästyy lomien takia, saahan sen kurottua kiinni.

Joululahjan voi liittää marraskuun pakettiin, lähettää ekstrana mukavalle parille, tai joku muu voi taas järjestää erillisen jouluvaihdon.