Salainen ystävä -ringin perusperiaate on yksinkertainen: jokainen osallistuja saa salaisen ystävän, jota tulee ilahduttaa säännöissä määritellyllä tavalla esimerkiksi erilaisilla yllätyslahjoilla. Lahjojen ja yllätysten lähettäjän henkilöllisyys selviää vastaanottajalle vasta leikin lopuksi, siitä siis nimi "salainen".

Emäntä

Salainen ystävä -rinki vaatii paitsi osallistujia myös emännän, joka pitää lankoja käsissään. Emäntä ei itse osallistu leikkiin, vaan hoitaa kaikki järjestelyasiat. Hän ottaa vastaan ilmoittautumiset, jakaa parit, kirjaa kun lahja tai esimerkiksi kirje on lähetetty ja kun se on kuitattu vastaanotetuksi, vastaa kysymyksiin jne. Salainen neuleystävä 2007 emännän tavoittaa sähköpostitse osoitteesta tuulma@gmail.com.

Säännöt

Salainen neuleystävä 2007 on leikkimielinen ja kaikkien osallistujien ilahduttamiseen tähtäävä salainen ystävä -rinki.

Ringin kesto on 4 kuukautta, 1.2.-31.5.2007. Ilmoittautuminen on avoinna 26.1.2007 asti. Jokaiselle osallistujalle ilmoitetaan parin tiedot sähköpostitse 31.1 mennessä. Kun ilmoittaudut mukaan, varaudu pysymään mukana koko neljän kuukauden jakso.

Emäntä jakaa parit niin, että jokainen lähettää yllätyksensä eri henkilölle kuin keneltä vastaanottaa omansa. Salaisen ystävän on tarkoitus pysyä salaisena leikin loppuun asti.

Jokainen päättää itse kuinka muistaa salaista ystäväänsä ja mikä omaan budjettiin sopii: useita pieniä yllätyksiä, tai sitten lopuksi yksi iso paketti. Salaiselle ystävälle pitää kuitenkin kerran kuussa antaa jokin elonmerkki. Esimerkiksi postikortti, kirje tai anonyymiosoitteesta kirjoitettu hauska maili kelpaa.

Joka kerta kun muistat salaista ystävääsi jotenkin, oli se sitten sähköinen postikortti tai iso paketti, ilmoita tästä emännälle! Mainitse myös, jos kyseessä on viimeinen lähetyksesi. Samoin joka kerta kun vastaanotat salaiselta ystävältäsi jotain, kerro emännälle. Näin kirjanpito pysyy kurissa, ja emäntä myös huomaa jos joku laiminlyö ystäväänsä. Ilmoita emännälle, kun olet paljastanut henkilöllisyytesi ystävällesi, niin emäntä voi pitää kirjaa myös siitä, mitkä parit ovat "valmiita".

Salaisesta ystävästäsi on myös hauska kuulla, että lahja meni perille, ja muista osallistujista on varmasti kiinnostavaa lukea kuinka kierros etenee. Laita siis mahdolliseen blogiisi tieto kun saat paketin. Blogittomuus ei kuitenkaan ole este osallistumiselle! Voit kirjoittaa viestin paketista emännälle, ja emäntä esittelee viikon mittaan tulleet Salainen neuleystävä -terveiset kootusti tässä blogissa.

Leikkiin pääsee mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake huolellisesti. Ilmoittautumislomakkeen tiedot menevät vain emännälle sekä salaiselle ystävällesi, niitä ei siis jaeta eteenpäin kenellekään muulle. Salainen ystäväsi päättelee vastaustesi perusteella, millaiset asiat sinua ilahduttaisivat. Mieti siis vastauksesi huolella.

Erityisen tärkeää on täyttää ilmoittautumislomakkeeseen oikeat yhteystiedot, sekä postiosoite että toimiva sähköpostiosoite. Emännän on saatava yhteys kaikkiin osallistujiin sähköpostitse!